Řada Galaxy S24 se rozšiřuje o model S24 FE

Společnost Samsung Electronics představuje telefon Galaxy S24 FE, nejnovější přírůstek do ekosystému Galaxy AI. Na špičkové mobilní zážitky se díky němu může těšit zase o něco větší množství uživatelů.

Model Galaxy S24 FE je vybavený celou řadou systémů s umělou inteligencí – mezi ty nejzajímavější patří technologie ProVisual Engine a sada funkcí Asistent fotografií pro nadšené fotografy a další kreativní jedince. Náruživí hráči zase ocení špičkový displej Dynamic AMOLED 2X s úhlopříčkou 6,7 palce (17 cm)2, baterii s kapacitou 4700 mAh nebo výkonný procesor Exynos 2400e. Kromě toho nabízí Galaxy S24 FE špičkové nástroje s umělou inteligencí Galaxy AI a bohatou konektivitu v rámci celého ekosystému Galaxy, vše pro usnadnění a vylepšení komunikace, produktivity i kreativity. Za pozornost stojí i elegantní design přístroje a zabezpečení prostřednictvím komplexního systému Samsung Knox.

„Chceme, aby si výhody našich mobilních inovací mohl vychutnávat každý,“ komentuje to SeaYoung Lee, korporátní výkonný viceprezident a ředitel týmu pro výzkum a vývoj chytrých telefonů v Samsung Electronics. „Umělá inteligence Galaxy AI otevírá uživatelům spoustu možností, pomáhá jim v komunikaci, kreativní činnosti i práci. A díky novému modelu Galaxy S24 FE se k těmto bohatým možnostem řady S24 a skvělým funkcím Galaxy AI dostanou další uživatelé.“

Pro kreativní jedince: fotografování a úprava snímků s umělou inteligencí

S Galaxy S24 FE dokáže skvělé fotografie a videa tvořit každý. Do vynikající fotovýbavy patří širokoúhlý fotoaparát s rozlišením 50 megapixelů nebo teleobjektiv s 8 MPix a trojnásobným optickým zoomem, oba mají optický stabilizátor (OIS). Nechybí ani dvanáctimegový ultraširoký modul a přední fotoaparát pro selfies s rozlišením 10 MPix.

Další důležitou součástí fotovýbavy, díky níž kvalita snímků stoupá do nevídaných hodnot, je obrazový procesor ProVisual Engine s umělou inteligencí. V řadě FE se objevuje vůbec poprvé a díky pokročilým AI algoritmům je zárukou neuvěřitelné kresby detailů a mimořádně kvalitních textur.

  • Sada nástrojů pro noční fotografování zpracovává obrazový signál pomocí umělé inteligence, a vylepšuje tak práci přístroje ve slabém světle, což pomáhá mimo jiné při tvorbě skvělých nočních portrétů.
  • Širokoúhlý fotoaparát je vybaven speciálním snímačem typu Adaptive Pixel Sensor, díky němuž lze obraz bez významné ztráty kvality zvětšit až dvojnásobně nad rámec trojnásobného optického zoomu. Systém AI Zoom vylepšuje obrazovou kvalitu i při ohniskové vzdálenosti mimo základní intervaly zoomu.
  • Technologie Object-Aware Engine rozeznává scény a optimalizuje barevné podání v režimu Super High Dynamic Range (HDR), tedy při zvětšeném dynamickém rozsahu.

Když dojde na úpravu fotografií, přichází ke slovu sada funkcí Asistent fotografií. Od představení u prvních modelů řady Galaxy S24 se umělá inteligence Galaxy AI stala nepostradatelnou součástí fotografické postprodukce.

  • Funkce Generativní úpravy umožňuje přesouvat nebo retušovat objekty v záběru, a rozšiřuje tak tvůrčí svobodu uživatelů.
  • Díky funkci Portrétní studio můžete ze selfies dělat karikatury, komiksové obrázky, akvarely nebo skici, což osvěží třeba leckterou profilovou fotku na sociálních sítích.
  • Chytré Návrhy úprav pomáhají jediným tlačítkem odstranit rušivé vlivy, např. odlesky.
  • Funkce Okamžité zpomalení umožňuje zachytit libovolný okamžik formou jedinečné momentky.

Výjimečný výkon pro hráče

Výkonný procesor Exynos 2400e znamená skvělé herní zážitky, plně kompatibilní s moderními herními funkcemi jako Ray Tracing. Ve světě, kde o výsledku rozhodují zlomky vteřiny, nabízí Galaxy S24 FE několik důležitých funkcí a vlastností, které se uživatelům můžou náramně hodit.

    • Větší odpařovací komora (1,1x) usnadňuje chlazení, což je při delším hraní neocenitelné.
    • Baterie má větší kapacitu 4 700 mAh, takže energie nedojde ani po delší době.
    • Displej Dynamic AMOLED 2X s úhlopříčkou 6,7 palce (17 cm), největší v dosavadní řadě FE, má obnovovací frekvenci 120 Hz, což znamená plynulé a hladké překreslení rychlého pohybu.
    • Technologie Vision Booster optimalizuje barvy a kontrast i v jasném slunečním světle.

Umělá inteligence Galaxy AI šlape jako hodinky

Model Galaxy S24 FE je vybaven stejnými systémy umělé inteligence jako jiné telefony řady Galaxy S24. Inteligentní technologie Galaxy AI usnadňují práci, umožňují lepší komunikaci a vylepšují možnosti konektivity na mnoho způsobů.

      • Circle to Search with Google výrazně usnadňuje a zpříjemňuje vyhledávání tím, že poskytuje výsledky pouhým zakroužkováním.
      • Tlumočník v reálném čase překládá rozhovory, přednášky a další prezentace, dokonce i offline.
      • Simultánní překlad rovněž bourá jazykovou bariéru, ovšem při telefonních hovorech. Nyní se funkce rozšiřuje na řadu populárních aplikací třetích stran.
      • Skladatel na klávesnici Samsung navrhuje text na základě jednoduchých klíčových slov. Pomůže v e-mailu i podporovaných aplikacích sociálních médií.
      • Poznámkový asistent usnadňuje zapisování poznámek, formátuje je a případně i překládá.
      • V aplikaci Notes od Samsungu lze nechat rychle přepsat, přeložit a shrnout hlasové záznamy. Texty v souborech PDF lze také překládat pomocí Interaktivního překladu PDF.

Samsung Galaxy S24 FE je k dispozici ve čtyřech barevných variantách, které tvoří modrá, černá, zelená a žlutá. Telefon si zájemci můžou objednat či zakoupit v obchodech už od 26. září.