Ručně ražený stříbrný Kutnohorský Tolar, umělecky ztvárněný Vladimírem Opplem

Investice do stříbra je zajímavou alternativou pro investory hledající diverzifikaci portfolia nebo ochranu proti inflaci. Stříbro, jako drahý kov, má historicky nejen hodnotu z hlediska uchování bohatství, ale také široké průmyslové využití, což může ovlivnit jeho cenu. Růst cen drahých kovů je velmi zajímavý a určitě stojí za to mít tyto kovy ve svém investičním portfoliu.

Proč investovat do stříbra?

– Stříbro je jeden z nejdůležitějších a nejužitečnějších kovů lidstva
– Stříbro je nepostradatelným doplňkem každého investičního portfolia
– Stříbro nabízí dlouhodobou ochranu majetku v dobách krize
– Stříbro v sobě nese obrovský potenciál růstu do budoucna
– Stříbro je momentálně jednou z nejpodhodnocenějších investic a mnoho investorů si to uvědomuje

Kutnohorská Mincovna a.s. má pro sběratele a investory skvělou zprávu. Nabízí možnost během následujících let vytvořit si jedinečnou sbírku ročníků Kutnohorského Tolaru se stejným vyraženým číslem.

Ražba prvního současného Kutnohorského Tolaru se uskutečnila počátkem letošního roku. Je z čistého stříbra (Ag 999) a váží 29 gramů. Kutnohorský Tolar nese motivy horního práva uděleného českým králem Václavem II. a půdorysu Chrámu svaté Barbory v Kutné Hoře. Číslování jednotlivých tolarů je provedeno v elipse pod erbem. Uměleckou realizaci připravil akademický sochař Vladimír Oppl, který je v oboru medailérství uznávanou českou veličinou.

V rezervačním systému si vyberte „svoje“ číslo a to vám bude garantováno i pro další roky.

Stříbrný Tolar můžete objednávat v Rezervačním systému.

Zajistěte si svůj první Kutnohorský Tolar a rezervační právo na vybrané číslo i na další léta.

Víte, že? …

Stříbro se využívá už mnoho tisíc let, dokonce dříve než zlato. Babyloňané zhotovovali stříbrné šperky již před 6000 lety. Dokud nebyla objevena bohatá stříbrná ložiska v Americe, byl zářící bílý kov stejně populární a drahý jako zlato. V současné době je stříbro podhodnoceným kovem a v dalších letech se očekává růst ceny.